Activiteiten

Op deze pagina kunt u meer informatie lezen over de activiteitgroepen die we hebben en de activiteiten, evenementen en projecten die we uitvoeren. Ben je geïnteresseerd om mee te doen, kom gerust eens kijken en kennismaken of vul het aanmeldformulier in op Doe mee.

Natuur/tuingroep
Het Huis van Bartels biedt je de mogelijkheid om samen met buurtgenoten in onze buurt(moes)tuin te tuinieren. We doen dit op een ecologisch verantwoorde manier. De tuin levert niet alleen lekkere groenten en fruit op maar biedt ook contact en samenwerkingsmogelijkheden voor iedereen, jong en oud. De tuin bestaat uit:

  1. een buurtmoestuin; een deel van de oogst gaat naar goede bestemmingen, bijvoorbeeld Resto van Harte.
  2. een vlindertuin; met eenjarige wilde bloemen en insectvriendelijke vaste planten.
  3. senioren moestuinbakken; verhoogde bakken speciaal voor senioren.
  4. een educatietuin (ontdektuin) gericht op kinderen; met een struinpad, insectenhotel, wormenbak, grondwaterpeil meter, kikker/paddenpoel.
  5. een broeikas; waar we groenten voorkweken en tomaat/kommerkommer verbouwen.
  6. pluktuin; met diverse fruitbomen (appelpeer/perzik/kersen) en struiken (framboos, japanse wijnbes, bramen) en notenbomen (walnoot/tamme kastanje/hazelnoot).

We hebben ook mensen nodig die graag willen helpen met organiseren en mee willen denken over de verdere ontwikkeling van de tuin. Tevens is natuureducatie aan kinderen en volwassenen een mogelijkheid om bij ons te doen.

Kookgroep
Kook of bak je graag, maar het liefst samen met anderen? Of wil je misschien kookworkshops geven, speciaal gericht op kinderen? Of meehelpen bakken voor speciale evenementen die we geregeld organiseren? Het Huis van Bartels biedt je de ruimte en mogelijkheden om dit met buurtgenoten te doen.

Educatiegroep
Heb je kennis en vaardigheden op natuur & Milieu/sociaal/cultureel gebied die je graag aan anderen wilt overbrengen dan zit je bij ons goed.

Foto/videogroep

Hier leer je hoe je mooie natuurfoto’s of portretfoto’s kunt maken en bewerken. Of je kunt meehelpen om de vele leuke evenementen die we organiseren op beeld vast te leggen. Het Huis van Bartels biedt ook de faciliteit als expositie ruimte. Je kunt je daarnaast ook aanmelden om bv. een fototentoonstelling te helpen organiseren.

Kunst & Cultuurgroep
Deze groep organiseert elk kwartaal een Open Podium voor en door buurtbewoners. Doe je iets op het vlak van kunst, muziek, dans, theater, poëzie of op ander cultureel vlak, meld je dan aan om mee te doen. Organiseer je graag culturele evenementen of workshops dan kun je deel uit maken van onze werkgroep.

Muziekgroep

De muziekgroep organiseert maandelijks een Huiskamerconcert waar buurtbewoners kunnen kijken en luisteren naar muziek door kinderen. Maar ook bij vele evenementen die we organiseren is muziek een vast onderdeel. Houd onze Agenda in de gaten. Wil je iets organiseren op muzikaal gebied neem dan contact met ons op.

Sociale contactgroep
De sociale contactgroep organiseert elke week 3 koffie ochtenden voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten. Er worden van tijd tot tijd uitstapjes geregeld. Speciaal voor alleenstaande ouderen wordt aandacht geschonken aan vieringen en feestdagen (bijv. gezamenlijke paasviering of kerstviering).

Projectengroep & evenementengroep

Het Huis van Bartels organiseert vele jaarlijks terugkerende evenementen voor de buurt zoals bv. Fete de la Nature, Struinen in de Tuinen, Oogstfeest, Lampionnenfeest. Deze evenementen kosten heel veel voorbereiding en menskracht. Daarnaast onderhouden we het pand maar willen we onze voorzieningen binnen en buiten ook graag uitbreiden en verder ontwikkelen. Ben je handig of wil je graag meedenken en meewerken in een projectteam, neem dan contact met ons op.